La Perla's Skrei: de Koning van de Kabeljauw

Bij La Perla, het gerenommeerde visrestaurant in Aalst, kunnen gasten genieten van een breed scala aan heerlijke en bijzondere visgerechten. We introduceren de Skrei, ook wel bekend als de Koning van de Kabeljauw, geserveerd met risotto, portobello champignon, vigi wortel en een verfijnde saffraansaus. In deze blog verkennen we de unieke smaken van dit gerecht en ontdekken we waarom het een absolute aanrader is om te proberen bij La Perla.

 

Skrei: een bijzondere vissoort

Skrei is een speciale soort kabeljauw die zich onderscheidt door zijn bijzondere smaak en textuur. Deze kabeljauw wordt in het winterseizoen gevangen in de koude wateren van Noorwegen, waar hij op zijn best is qua smaak en kwaliteit. Skrei wordt geprezen om zijn stevige en helderwitte vlees, delicate smaak en grote hoeveelheid gezonde voedingsstoffen.

 

La Perla's Skrei: een harmonieus 

Bij La Perla wordt de Skrei met zorg en precisie bereid om de natuurlijke smaak en textuur van de vis te behouden. Het gerecht wordt geserveerd met een romige risotto die een heerlijke basis vormt voor de Skrei. De toevoeging van portobello champignon en vigi wortel zorgt voor een smaakvolle combinatie van aardse en zoete smaken. Het geheel wordt afgemaakt met een verfijnde saffraansaus, die zorgt voor een vleugje exotisme en de verschillende smaken in het gerecht perfect in balans brengt.

 

Leuke weetjes over Skrei

  1. De naam Skrei is afkomstig van het Oudnoorse woord 'skreid', wat 'zwerver' of 'reiziger' betekent. Dit verwijst naar de lange reis die de Skrei elk jaar aflegt van de Barentszzee naar de Noorse kust.
  2. Skrei is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren, vitamine D en B12, en mineralen zoals jodium en selenium, wat het een gezonde keuze maakt voor visliefhebbers.
  3. Skrei wordt duurzaam gevangen, met respect voor het milieu en de visbestanden. La Perla hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt enkel met leveranciers die dezelfde principes hanteren.

 

Dus, of je nu een doorgewinterde visliefhebber bent of simpelweg op zoek bent naar een heerlijk en uniek gerecht om van te genieten, La Perla's Skrei met risotto, portobello champignon, vigi wortel en saffraansaus is een ervaring die je niet wilt missen. Laat je meevoeren op een culinaire reis naar de Noorse wateren en ontdek de ware essentie van Skrei bij La Perla in Aalst. Reserveer vandaag nog je tafel en maak je klaar voor een onvergetelijke smaakbeleving!