De vorstelijke smaak van King Crab

Visliefhebbers, maak je klaar voor een koninklijke traktatie! La Perla, het vermaarde visrestaurant in Aalst, heeft een onweerstaanbaar gerecht op het menu staan dat je zeker niet wilt missen. We hebben het over niets minder dan de indrukwekkende King Crab, geserveerd met parelcouscous en een verrukkelijke crème van groene kruiden. In deze blog nemen we je mee op een culinaire ontdekkingsreis en duiken we dieper in de fascinerende wereld van de King Crab.

 

De King Crab: een introductie

De King Crab (Paralithodes camtschaticus), ook wel bekend als de rode koningskrab, is een grote en imposante krabsoort die in de koude wateren van de Beringzee en de noordelijke Stille Oceaan voorkomt. Deze vorstelijke krab wordt geroemd om zijn zachte, zoete en sappige vlees. Het is een ware delicatesse die bij visliefhebbers over de hele wereld in de smaak valt, en La Perla is dé plek om deze bijzondere krab te ervaren.

King Crab à la La Perla: een culinaire sensatie

Bij La Perla weten ze precies hoe ze de majestueuze smaak van de King Crab kunnen combineren met andere verfijnde ingrediënten om een onvergetelijk gerecht te creëren. In dit geval wordt de King Crab geserveerd op een bedje van parelcouscous, een grotere en rondere variant van de traditionele couscous. Deze smaakvolle combinatie wordt afgemaakt met een fluweelzachte crème van groene kruiden, waardoor de natuurlijke zoetheid van de krab prachtig wordt aangevuld.

Leuke weetjes over de King Crab

  1. De King Crab kan gigantische proporties aannemen, met een spanwijdte van wel 1,8 meter en een gewicht tot 12 kilogram! Dit maakt de King Crab een van de grootste krabsoorten ter wereld.
  2. Het jagen op de King Crab is een gevaarlijke en uitdagende taak. De krabben leven namelijk op grote diepte en in ijskoude wateren, waardoor het vangen ervan zowel moed als behendigheid vereist.
  3. Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor La Perla. Daarom wordt er enkel King Crab geserveerd die op een verantwoorde en duurzame manier gevangen is, om zo bij te dragen aan het behoud van deze bijzondere soort en zijn leefgebied.

 

Ben je klaar om de betoverende smaak van King Crab te ontdekken in een unieke creatie van La Perla? Reserveer dan snel een tafel bij dit uitmuntende visrestaurant in Aalst en laat je meeslepen door de combinatie van koninklijke smaken en innovatieve bereidingen.